KJE SMO

..:: klikni za podrobnejšo sliko ::..

O KLUBU
Leta 1985 je bil na pobudo delovnih organizacij Stol, Titan, Alprem ter krajevnih skupnosti Duplica in Šmarca ustanovljen gradbeni odbor za izgradnjo teniških igrišč ob nogometnem igrišču Virtus v Šmarci. Do leta 1987 je bilo izgrajenih 5 teniških igrišč, s sanitarijami in internim bifejem. Tega leta je bila ustanovljena teniška sekcija v okviru športnega društva Virtus.

Pričeli smo z rekreativnim tenisom in s tečaji za mlade. Zanimanje za tenis je bilo potrjeno s prvimi vpisi v sekcijo, saj je bilo evidentiranih 260 članov. V letu 1989 smo dogradili še tri igrišča, tako da se lahko ponašamo z največjim številom igrišč v kamniško-domžalski okolici.

Kasneje leta 1992, se je teniška sekcija osamosvojila, in ustanovili smo Teniški klub Duplica, ki deluje še danes in je letu 2007 štela 151 članov. V tem obdobju smo preživeli vzpone in padce delovanje kluba. Glede na to, da se klub financira iz lastnih sredstev (članarine) in iz sredstev sponzorjev, je današnji pogled na zgrajeno infrastrukturo, na obstoječe športne objekte in na urejenost okolice prijeten in v zadovoljstvo vseh, ki so v teh letih aktivno delovali v klubu.

V letu 2006 nam je kljub skromnim finančnim sredstvom dokončno uspelo odkupiti zemljišče, na katerem se nahajajo športni objekti (8 teniških igrišč, asfaltirano igrišče za košarko in rokomet ter otroško igrišče). Postali smo lastniki vseh omenjenih objektov.

Za klub, v katerem delujejo športni navdušenci volontersko, je to velik uspeh. V vseh dvajsetih letih delovanja smo organizirali mnogo tekmovanj - rekreacijska klubska prvenstva, turnirje za razne delovne organizacije in druge športne organizacije (14 let zaključnih turnirjev za smučarsko zvezo Slovenije) ter sodelovali v območnih rekreacijskih ligah in na velikih turnirjih (Slovenija open Domžale).

Delovanje našega kluba sloni na dobri volji članov, na prostovoljnem delu in na ljubezni do rekreacijskega športa.

Zato vabimo vse ljudi dobre volje, ki se želijo rekreirati in družiti, naj se nam pridružijo in verjemite, ne bo vam žal. V svojih vrstah imamo tudi izkušene učitelje tenisa tudi če se že bližate zrelim letom, še ni prepozno, da se naučite igrati tenisa in na ta način poskrbite za svojo rekreacijo in zdravje, saj poznate znani pregovor: »Zdrav duh v zdravem telesu«. Naj bo vaša jesen življenja izpolnjena v dobri družbi našega kluba.

Redja Mitja
TENIŠKI KLUB DUPLICA
Radomeljska cesta 20, P.P.35
1241 Kamnik
Telefon: 01/831-30-48
E-mail: tenisduplica@siol.net
D.Š.:28187822